top of page
Rece
kilka słów o

naszej piekarni

Dobra Piekarnia oferuje Państwu wyłącznie zdrowe pieczywo na zakwasie żytnim i orkiszowym. Wypiekamy chleby orkiszowe, żytnie i z mąk bezglutenowych. Ziarna polskich zbóż mieli dla nas Wielkopolski młyn z wielopokoleniową tradycją. Nasz zakwas żyje od wielu lat i dbamy o niego jak o członka rodziny.

 

Do wypieku używamy naturalnych składników: soli jodowanej, miodu z wielkopolskich pól i łąk, ziół oraz ziaren. Pieczemy bez drożdży, polepszaczy smaków i spulchniaczy. Nie stosujemy zakwasu w proszku ani też substancji barwiących pieczywo.

 

Trwający niemal 24 godziny proces produkcji czyni nasz chleb wyjątkowym i smacznym przez wiele dni.

male logo.png
nasze

Produkty

Wykonane ręcznie, bez pośpiechu, ze szczególną starannością zadowala podniebienia nawet największych smakoszy i znawców. Chleb żytni z czarnuszką zyskał uznanie wśród polskich krytyków kulinarnych. Rozmaite przyprawy i dodatki, jakie wykorzystujemy sprawiają, że każdy znajdzie coś dla siebie. 

 

Orkisz z jagodami goji
bottom of page