top of page
MenuW naszych chlebach odnajdziesz najwyższą jakość oraz prawdziwy smak tradycji.


Pieczywo Orkiszowe
Chleb orkiszowy wypiekany wyłącznie na wieloletnim zakwasie żytnim. Bez drożdży, spulchniaczy i polepszaczy smaków. Bez zastosowania substancji barwiących i gotowych mieszanek piekarskich.


Chleb orkiszowy klasyczny
Chleb "czysty", bez dodatków ziaren i przypraw. Skład: Mąka orkiszowa, zakwas żytni, otręby żytnie, sól, woda. Gramatura: 650 g. Chleb wyróżniony znakiem Dziedzictwo Kulinarne Wielkopolska
Chleb orkiszowy klasyczny


Chleb orkiszowy wieloziarnisty
Chleb z dodatkiem ziaren słonecznika i lnu. Skład: Mąka orkiszowa, zakwas żytni, otręby żytnie, ziarna słonecznika i lnu, sól, woda. Gramatura: 650 g.
Chleb orkiszowy wieloziarnisty


Chleb orkiszowy ze śliwką suszoną
Chleb z dodatkiem suszonej śliwki. Skład: Mąka orkiszowa, zakwas żytni, otręby żytnie, śliwka suszona, sól, woda. Gramatura: 650 g.
Chleb orkiszowy ze śliwką suszoną


Chleb orkiszowy włoski
Chleb z dodatkiem oliwek zielonych oraz czarnych. Skład: Mąka orkiszowa, zakwas żytni, otręby żytnie, oliwki zielone i czarne, sól, woda. Gramatura: 650 g.
Chleb orkiszowy włoski


Chleb orkiszowy św. Hildegardy 100% na zakwasie orkiszowym
Chleb orkiszowy 100% na zakwasie orkiszowym. Bez dodatków ziaren i przypraw. Skład: Mąka orkiszowa, zakwas orkiszowy, otręby orkiszowe, sól, woda. Mąka z odmiany orkiszu Oberkulmer Rotkorn. Gramatura: 650 g. Chleb wyróżniony znakiem Dziedzictwo Kulinarne Wielkopolska
Chleb orkiszowy św. Hildegardy 100% na zakwasie orkiszowym



Pieczywo Żytnie
Chleb żytni wypiekany wyłącznie na wieloletnim zakwasie żytnim. Bez drożdży, spulchniaczy i polepszaczy smaków. Bez zastosowania substancji barwiących i gotowych mieszanek piekarskich.


Chleb żytni 100% na zakwasie
Chleb "czysty", bez dodatków ziaren i przypraw. 100% mąki żytniej. Skład: Mąka żytnia (typ 720), zakwas żytni, otręby żytnie, sól, woda. Gramatura: 650 g. Chleb wyróżniony znakiem jakości Jakość Tradycja oraz Dziedzictwo Kulinarne Wielkopolska
Chleb żytni 100% na zakwasie


Chleb żytni wieloziarnisty
Chleb z dodatkiem ziaren słonecznika i lnu. 100% mąki żytniej. Skład: Mąka żytnia (typ 720), zakwas żytni, otręby żytnie, ziarna słonecznika i lnu, sól, woda. Gramatura: 650 g.
Chleb żytni wieloziarnisty


Chleb żytni z czarnuszką
Chleb z dodatkiem czarnuszki. 100% mąki żytniej. Skład: Mąka żytnia (typ 720), zakwas żytni, otręby żytnie, czarnuszka, sól, woda. Gramatura: 650 g. Chleb wyróżniony w konkursie "Smaki Powiatu Poznańskiego 2015".
Chleb żytni z czarnuszką


Chleb żytni z żurawiną
Chleb z dodatkiem żurawiny. 100% mąki żytniej. Skład: Mąka żytnia (typ 720), zakwas żytni, otręby żytnie, żurawina, sól, woda. Gramatura: 650 g.
Chleb żytni z żurawiną


Chleb żytni razowy
Klasyczny chleb razowy. 100% mąki żytniej. Skład: Mąka żytnia (typ 720), mąka żytnia (typ 2000), zakwas żytni, sól, woda. Gramatura: 650 g. Chleb wyróżniony znakiem Dziedzictwo Kulinarne Wielkopolska
Chleb żytni razowy


Chleb żytni kozieradką
Chleb z dodatkiem kozieradki. 100% mąki żytniej. Skład: Mąka żytnia (typ 720), zakwas żytni, otręby żytnie, kozieradka, sól, woda. Gramatura: 650 g.
Chleb żytni kozieradką


Chleb żytni razowy ze słonecznikiem
Chleb razowy ze słonecznikiem. 100% mąki żytniej. Skład: Mąka żytnia (typ 720), mąka żytnia (typ 2000), ziarna słonecznika, zakwas żytni, sól, woda. Gramatura: 650 g.
Chleb żytni razowy ze słonecznikiem



Pieczywo bez mąk glutenowych
Chleby dla osób nietolerujących mąk glutenowych.


Chleb Lniany
Chleb lniany na bazie lnu mielonego oraz płatków ryżowych. Z dodatkiem mąki gryczanej, ryżowej oraz kukurydzianej. Gramatura 450 g.
Chleb Lniany


Chleb Vitalny
Chleb Vitalny zawiera moc ziaren słonecznika, dyni, siemienia lnianego oraz babki płesznik. Miłym dodatkiem są migdały, a wszystko łączy aromatyczny olej kokosowy z pierwszego tłoczenia. Gramatura: 600 g.
Chleb Vitalny


Chleb kasztanowy na zakwasie
Chleb kasztanowy to wyjątkowa propozycja dla osób dbających o harmonię w żywieniu. Wg Św. Hildegardy, mąka kasztanowa ma wyjątkowe właściwości. Kasztany jadalne dojrzewają wysoko nad ziemią w suchym, przewiewnym powietrzu, gromadząc jednocześnie wiele energii słonecznej. Św. Hildegarda tak pisze o drzewie kasztana: „Kasztan jest bardzo ciepły i dzięki swojemu ciepłu posiada dużą moc (…) Jego owoc jest pożyteczny w przypadku wszelkiego tkwiącego w człowieku osłabienia.” Gramatura 500 g.
Chleb kasztanowy na zakwasie



Ciastka LUCYNKI
Ciastka na prawdziwym maśle, wg własnej unikalnej receptury. Niepowtarzalny dodatek do kawy, herbaty, idealne na prezent.


Ciastka orkiszowe (różne smaki)
Lucynki orkiszowe maślane. Jest to kompozycja składników najwyższej jakości, bez dodatku konserwantów, barwników i jaj. Długo zachowują swoją kruchość, są idealnym dodatkiem do kawy :) Lekko słodkie, na bazie mąki orkiszowej. Proponujemy różne rodzaje Lucynek... - Maślane - Z migdałami - Z żurawiną - Z czekoladą - Z czarnym sezamem
Ciastka orkiszowe (różne smaki)


Ciastka kukurydziane
Lucynki kukurydziane maślane. Jest to kompozycja składników najwyższej jakości, bez dodatku konserwantów, barwników i jaj. Długo zachowują swoją kruchość, są idealnym dodatkiem do kawy :) Lekko słodkie, na bazie mąki kukurydzianej. Nie zawierają składników z glutenowych. Proponujemy różne rodzaje Lucynek... - Klasyczne kukurydziane - Z migdałami
Ciastka kukurydziane


Ciastka gryczano-kokosowe
Lucynki gryczano-kokosowe. Jest to kompozycja składników najwyższej jakości, bez dodatku konserwantów, barwników i jaj. Długo zachowują swoją kruchość, są idealnym dodatkiem do kawy :) Lekko słodkie, na bazie mąki gryczanej oraz wiórek kokosowych. Nie zawierają składników z glutenowych.
Ciastka gryczano-kokosowe

bottom of page